Kennisbijeenkomst ‘Gebiedstransformatie’

12-07-2018

Transformeren van gebouwen en gebieden, het is niet meer weg te denken en vaak noodzakelijk. Maar het is niet eenvoudig. Redenen om te transformeren lopen uiteen, bij transformatie staan wij voor verschillende uitdagingen ten aanzien van de mogelijkheden van een gebied of gebouw en uiteraard hebben wij ons ook te houden aan regels. Samenwerking is dus van groot belang! Door samen te werken kunnen wij succesvolle gebiedstransformaties realiseren.
 

Op donderdag 12 juli gaan wij dan ook op bezoek naar De Hoef in Amersfoort, waar wij met verschillende sprekers samen in gesprek gaan. Aart Reuring (Provincie Utrecht) neemt ons mee in de visie van de Provincie en welke lessen zij hebben geleerd. Maud Schimmel (gemeente Amersfoort) neemt ons mee in de toekomst plannen van De Hoef en welke ambitie de gemeente daarbij heeft, om vervolgens met 3 verschillende projectpresentaties (Plotterweg 30 (Derk Jan Huisman van AG nova architecten), Lichtpenweg 6 (Merel de Jong (De Alliantie) en Dick Boekhout (BPD)) en Printweg 10 (Desiree Struijk (Smartertalents)) de eerste resultaten in het gebied te mogen zien.

Na een korte pauze wordt er in groepen nagedacht over de vraag: Hoe houden wij gezamenlijk De Hoef in Amersfoort ook écht multifunctioneel? En welke organisatie hebben wij daarbij nodig, zonder dat de gemeente een blauwdruk maakt? Hetgeen tot mooie, inspirerende resultaten leidt!

Locatie

Projectatelier, Plotterweg 30, De Hoef, Amersfoort