Kenniscafé ‘Big Data en Vastgoed’

02-11-2016

Op woensdag 2 november maken het Vastgoedforum Midden Nederland een uniek uitstapje naar PWC in Amsterdam om te horen over het onderwerp Big Data. Waarom? Big data spelen een steeds grotere rol. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Dit komt doordat consumenten zelf steeds meer data opslaan in de vorm van bestanden, foto's en films (bijvoorbeeld op Facebook of YouTube) en doordat er steeds meer apparaten zelf data verzamelen, opslaan en uitwisselen (het zogenaamde Internet of Things) en er steeds meer sensordata beschikbaar zijn. Niet alleen de opslag van deze hoeveelheden is een uitdaging. Ook het analyseren van deze data speelt een steeds grotere rol. Deze data bevatten immers een schat aan informatie voor bijvoorbeeld marketing- en beleidsdoeleinden.

Big Data beïnvloedt alles en iedereen. Hoe veranderen bijvoorbeeld onze dagelijkse werkzaamheden? Wat is het gevolg voor de Vastgoed-beroepen? En wat kunt u ermee?

André Mikkers (partner bij PWC) vertelt het ons op een zeer bijzondere locatie, namelijk het Data Experience Center van PWC in Amsterdam dat speciaal voor het Vastgoedforum Midden Nederland wordt opengesteld. Hier kan je real time de effecten van Big Data zien. Een ervaring die je niet mag missen!!

Locatie

Data Experience Center (PWC), Amsterdam