Jubileumsbijeenkomst: 5 jaar Vastgoedforum

Het is feest! Woensdag 22 juni bestaat het Vastgoedforum precies 5 jaar en dat willen we vanzelfsprekend graag met u vieren. Dat doen we met een mooie rondleiding langs verschillende Amersfoortse vastgoedobjecten en een heerlijke barbecue van de Europees kampioen barbecueën!

Programma


 Woensdag 22 juni, inloop vanaf 14.30 uur

LocatieStadsbrouwerij De Drie Ringen, Kleine Spui 18, Amersfoort

Voorwaarden 

Foto's


Verslag5 jaar Vastgoedforum Midden-Nederland – 22 juni 2016 – Amersfoort
350 treden, naar binnen gekeerde kantelen en een kampioensbarbecue

Precies vijf jaar geleden werd het Vastgoedforum Midden-Nederland opgericht. Het doel destijds: mensen samenbrengen rond vastgoedgerelateerde vraagstukken in de stedendriehoek Amersfoort-Utrecht-Hilversum. De brede groep deelnemers aan de jubileumbijeenkomst op 22 juni bewees dat die opzet nog steeds succesvol is.

De afgelopen vijf jaar heeft het Vastgoedforum een grote hoeveelheid bijeenkomsten georganiseerd waarbij telkens een onderdeel van ons mooie vakgebied onder de loep werd genomen. Toonaangevende sprekers zoals minister Blok, Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen en Victor Schaap van Binnenlandse Zaken inspireerden ons, maar we gingen vooral ook onderling het gesprek aan. Tijdens de borrels en ook tijdens de inhoudelijke sessies zelf.

Het programma van de jubileumbijeenkomst op 22 juni was een verrassende. Want hoe vaak krijg je de kans om de héle stedendriehoek Amersfoort-Utrecht-Hilversum (en ook nog een stukje Amsterdam) in één keer te overzien? Op een stralende, warme zomermiddag beklommen we de pak ‘m beet 350 treden van de Onze Lieve Vrouwentoren in Amersfoort om ons vakgebied eens van een andere kant te bekijken. ‘Dan is Amersfoort toch opeens wel héél divers qua bebouwing’, klonk het vol bewondering op 75 meter hoogte.

De hete maar mooie beklimming maakte onderdeel uit van een speciaal voor het Vastgoedforum samengestelde vastgoedstadswandeling. Zo bekeken we onder meer het schitterende Eemhuis van binnen, kregen we van Guillaume Chevalier van Heilijgers een zeer interessante uitleg over het nog te bouwen derde blok op het Eemplein, maakten we een rondgang door de van Prodentfabriek naar creatieve broedplaats getransformeerde Nieuwe Stad en gaf de gids ons een mooie uitleg over de stadsmuur van Amersfoort die door de snelle groei van de stad naar buiten moest worden verplaatst.

Diezelfde gids zorgde ook voor het enige pijnlijke momentje van de dag toen zij ons – vastgoedprofessionals! – vroeg wat er niet klopte aan de Koppelpoort. De vaktermen vlogen door de lucht, maar niemand wist het antwoord: de kantelen waren door een overijverige architect ook naar bínnen gericht. Niet heel effectief uit verdedigingsoogpunt… Het deed de deelnemers terugdenken aan eerder die middag, toen de gids uitlegde dat de enorme glaswand van het Rijksdienst-gebouw bedoeld was om de stralend blauwe lucht te reflecteren. Het enige detail waar de Spaanse architect niet aan had gedacht, was dat bij ons de zon niet zo gek vaak schijnt.

Volop munitie kortom om tijdens de borrel op te reflecteren. De meest prangende vraag van de middag moest echter nog worden beantwoord: hoe word je Europees kampioen barbecueën? Dat mysterie werd snel ontrafeld toen kampioen Bas Mosman de menukaart voorlas en bevlogen vertelde over zijn zelfgebouwde barbecues. Een heerlijke afsluiting van een mooi jubileum.

Op 22 september zien we elkaar weer. Tot dan!
 

CROP belastingadviseurs

Branche: Accountants & Belastingadviseurs


CROP Financieringen B.V.

Branche: Accountants & Belastingadviseurs


Advies- en Ingenieursbureaus

Branche: Advies- en Ingenieursbureaus


AGĀ°NOVA

Branche: Advies- en Ingenieursbureaus


Gerben Uljee Management & Advies

Branche: Advies- en Ingenieursbureaus


ING Bank

Branche: Banken


Rabobank Amersfoort Eemland

Branche: Banken


Bebouw Midreth

Branche: Bouwbedrijven


Dura Vermeer

Branche: Bouwbedrijven


amersfoort

Branche: Gemeenten


MVGM Bedrijfshuisvesting

Branche: Makelaars


BolscherBrugDeijl notarissen

Branche: Overige


Bosselaar & Strengers Advocaten

Branche: Overige


Buro van der Goes

Branche: Overige


Elba-Rec

Branche: Overige


FAME Groep B.V.

Branche: Overige


Lexence

Branche: Overige


Ministerie van BZK

Branche: Overige


Overige

Branche: Overige


svp architectuur en stedenbouw

Branche: Overige


UMC Utrecht

Branche: Overige


NV OMU

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars


Vastbouw

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars