De nieuwe vraag in de huursector

Nieuwe regelgeving vanuit Den Haag zorgt ervoor dat de vastgoedmarkt blijft veranderen. Woningcorporaties hebben daardoor te maken met een nieuwe rol, maar welke rol is dat eigenlijk? Hoe gaat de huurmarkt eruit zien? En welke kansen, o.a. voor institutionele beleggers, en nieuwe samenwerkingen zijn er? Op donderdag 17 september gaan we het met elkaar over deze vraag hebben tijdens de derde bijeenkomst van het Vastgoedforum Midden-Nederland van 2015.

In de prachtige watertoren van Bussum gaan we daarover met elkaar in gesprek, ondersteund door drie zeer interessante sprekers. Bart van de Laag is senior asset manager bij Portaal en zal als eerste spreker een overzicht geven van de veranderingen in corporatieland en de strategie die Portaal daarbij hanteert. Nadat we de uitkomsten hebben besproken van een enquête die het Vastgoedforum onder corporatiebestuurders heeft uitgevoerd is het woord aan de tweede spreker: Marietta Haffner van TU Delft. Zij deed onderzoek naar de kansen voor institutionele beleggers in de sociale huursector in Engelse, Franse en Nederlandse markten. Tot slot geeft Boris van der Gijp, directeur Strategie & Research bij Syntrus Achmea Vastgoed, zijn visie op de sociale huurmarkt, nieuwe woonproducten en samenwerkingsverbanden.

Wilt u er donderdag 17 september ook bij zijn? Meld u dan nu snel aan!

Programma


14.30 uur ‐ Inloop met koffie & thee
14.45 uur ‐ Welkom door de voorzitter
15.00 uur ‐ Introductie van de gastheer – MTH
15.15 uur ‐ De heer B. van der Laag (sr. Asset Manager Portaal) over de strategie van Portaal en de veranderingen in corporatieland
15:45 uur ‐ Resultaten enquête onder corporaties - Hoe zien zij hun nieuwe (maatschappelijke) rol in het huursegment en stedelijke vernieuwing?
16.00 uur ‐ Mw Dr. M. Haffner (TU Delft) over de kansen voor institutionele beleggingen in de sociale huursector
16.45 uur ‐ De heer B. van der Gijp (Directeur Strategie & Research Syntrus Achmea Vastgoed) over nieuwe kansen, woonproducten en samenwerkingsmodellen
17.15 uur ‐ Vragen en discussie
17.45 uur ‐ Borrel

LocatieWatertoren (kantoor MTH)
Bussummergrindweg 1
1406 NZ Bussum

Voorwaarden 

Foto's 

Verslag 

HaskoningDHV

Branche: Advies- en Ingenieursbureaus


W4Y

Branche: Advies- en Ingenieursbureaus


Rabobank

Branche: Banken


gemeente Amersfoort

Branche: Gemeenten


MVGM Bedrijfshuisvesting

Branche: Makelaars


Bosselaar & Strengers Advocaten

Branche: Overige


FAME Groep B.V.

Branche: Overige


Aalberts Ontwikkeling

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars


AMS Advies & Ontwikkeling

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars


Elba-rec

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars


LATEI

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars


Ter Steege

Branche: Project- en vastgoedontwikkelaars